Salat med rødbedekraut og grillet gedeost

Ingredienser

  • 300 g rødkål
  • 100 g rødbedekraut fra Kattinge Kraut
  • 50 g hasselnødder
  • 1 æble
  • 2 rødløg
  • 100 g figner (friske eller tørrede)
  • Frisk timian
  • 120 g friske bær (her er der brugt brombær, men alle bær fungerer)
Vinaigrette
  • 1 tsk. Sennep
  • 1 tsk. dansk honning
  • 3 spsk. Olivenolie
  • 0,5 spsk. Æblecidereddike
Grillet gedeost
  • 180 g god gedeost i rulle
  • 10 valnøddekerner
  • lidt flydende honning
Tilbehør
  • Et godt, lyst brød - gerne ristet

Tilberedning

  1. Start med at tænde ovnen på 190 grader varmluft
  2. Skær gedeosten i passende størrelse og sæt i ovnen i ca. 10 min. Eller til de får en let gylden farve. Imens snittes rødkålen og blandes med Rødbedekrauten i en skål.
  3. Hasselnødderne ristes på panden ved høj varme, indtil skallerne begynder at smuldre, hvorefter de stilles til hurtig afkøling. Når hasselnødderne er kølet let af, er det nemt at smuldre de sidste skaller fra.
  4. Pisk vinaigretten sammen.
  5. Figner, rødløg og æbler skæres i passende størrelse og blandes i salaten sammen med vinaigretten, hasselnødderne, frisk timian og de friske bær.
  6. Anret gedeosten på tallerkenen med valnødderne og dryp dem med lidt honning. Gedeosten serveres med salat og et par skiver godt brød.
  7. Tip; Man kan med fordel pynte hele anretningen med den friske timian.
  8. Bon appetite!