Velkommen til vores FAQ. Vi har samlet alle de mest almindelige spørgsmål som vi modtager. Vi håber denne kan hjælpe dig med hurtigt svar på dine spørgsmål! :)

Der er flere ting, du kan gøre for at sikre, at du får det bedste non-stick resultat ud af vores non-stick belægningen.


Seasoning. Varm en teskefuld olie op, og lad den afkøle på panden. Aftør det derefter, og rens det. Dette kan hjælpe panden med at modnes hurtigere og få en bedre non-stick belægning.

Brug lav varme. Vores stegepande er designet til at absorbere varme meget mere effektivt end andre stegepander, så det tilrådes at bruge lavere varmeindstillinger, end du normalt ville.

Tålmodighed. Når man håndterer meget klæbrige fødevarer, såsom æg, er tålmodighed den vigtigste ting. At fremstille det perfekte æg på en ONYX COOKWARE™-stegepande uden smør eller olier, er simpelthen et spørgsmål om at bruge lave temperaturer og derefter lade ægget sidde og blive færdig, uden at bevæge det rundt hele tiden. Hvis du oplever, at ting ikke frigøres fra non-stick, er det som regel et tegn på, at du skal lade det ligge, indtil det er blevet opvarmet / kogt / stegt, hvorefter det vil frigøres fra panden meget lettere!

Vi har to typer non-stick belægninger; vores Keramiske og vores Originale.


Vores keramiske non-stick belægning er lavet af naturlige materialer. Keramiske belægninger består primært af silica (sand), som danner en type af ler der samarbejder med metallet i panden. Der er tale om et organisk makkerskab som giver en komplet kemifri non-stick oplevelse. Den keramiske belægning gør altså at produktet er helt fri for PFC og PFAS. Det vil sige at det ikke indeholder nogen former for fluoriserende stoffer eller kemikalier.

Vores originale non-stick belægning er lavet af materialet PTFE, eller Teflon i daglig tale. PTFE er en af de mest anvendte non-stick belægninger i verden og findes i et utal af kvaliteter og priser. Vi anvender en højkvalitets Japansk PTFE, som giver maksimal holdbarhed. En almindelig fejl er at forveksle PTFE/Teflon med PFOA, PFOS eller andre sundhedsskadelige kemikalier i PFAS-familien. PFOAS, PFOA og PFOS er forbudte stoffer, som naturligvis ikke anvendes i vores køkkenudstyr.

Først og fremmest lidt afklaring omkring alle disse forkortelser;

PFAS = Fælles betegnelse for en hel bunke af fluorbaserede stoffer. Den inkluderer både farlige, ulovlige stoffer og helt almindeligt anvendte stoffer som hverken er ulovlige eller farlige.

PTFE = Den tekniske betegnelse for den mest almindeligt brugte non-stick belægning i verden, også kendt som TEFLON. PTFE er en del af den bunke af fluorbaserede stoffer som er med i PFAS familien.

PFOA / PFOS = De to farlige stoffer, som blev forbudt for mange år siden, som ligeledes er en del af den store bunke af stoffer som er med i PFAS familien.

PFAS stoffer er altså ikke per definition ulovlige eller giftige at anvende. Dette gælder også for PTFE / TEFLON, som er at finde næsten alle steder hvor der laves noget med non-stick overflader.

Men både PFAS og PTFE / TEFLON er i sin natur fluorbaserede stoffer. Ønsker man helt at undgå brugen af fluorstoffer bør man naturligvis ikke købe et produkt med PTFE / TEFLON.


Men tilbage til spørgsmålet; Er der PFAS i vores belægning?

Når det kommer til vores egne Stegepander, så har vi to typer belægninger;

Den ene er en Keramisk belægning, som er helt fri for alle PFAS stoffer. Altså ingen fluorstoffer involveret på noget punkt i produktionen. En Keramisk belægning laves basalt set af sand/ler som bages. Den er derfor det som TÆNK ville klassificere som ”PFC-fri og PFAS-fri”

Den anden er vores Originale belægning, som er en PTFE/Teflon belægning og som i sin natur derfor indeholder PFAS.

Det er igen vigtigt for os at understrege at PTFE/Teflon belægningen på vores Originale stegepander, ikke er giftig, eller afgiver noget fluor til din mad. Alle produkter – inklusiv belægningen på vores stegepander er under strenge kvalitetskrav og er testet efter alle gældende standarder for fødevaresikkerhed.

Godt spørgsmål!

Dette er der to primære grunde til:

For det første; Når du bruger vores stegepander i ovnen som en erstatning for et normalt ildfast fad, vil du højst sandsynligt få mad brændt fast på kanterne eller panden selv. Ingen non-stick belægning kan stoppe dette, da du bruger den i ovnen.

For det andet: Har du nogensinde prøvet at brande mad på i din stegepande? Sådan virkelig fået noget brændt fast fordi du havde glemt det i flere minutter? Igen, ingen non-stick belægning kan stoppe sådan noget fra at ske. Hvis du gør det med en normal non-stick pande, vil den blive skadet så meget, at du bliver nødt til at smide den ud. Med vores stegepander kan du bruge ståluld til at rengøre det fastbrændte mad, uden at du skal være bekymret for at ødelægge non-stick belægningen!

OBS! Vi viser videoer med rengøring med ståluld, men dette er KUN til de originale pander. De keramiske må IKKE rengøres med ståluld. Hvis du har en af vores stegepander, og du er i tvivl om hvilken type, du har, så henvend dig gerne til vores kundeservice. Alternativt kan du rengøre din keramiske stegepande ved at sætte den i blød med lidt opvaskemiddel, og efterfølgende rengøre den under varmt vand og en alm. køkkensvamp eller opvaskebørste.

Det korte svar er: Nej – hvis den gør, så er dette dækket af vores garanti!

Det lange svar er: Vores produkter er lavet af rustfrit stål og aluminium. Derved deler vores produkter de samme egenskaber som andre, der er lavet af de samme materialer, hvilket betyder, at de ikke bør sættes under koldt vand, umiddelbart efter brug. Vi anbefaler kraftigt, at du altid lader den køle af først.

Men vi har arbejdet hårdt for at sikre, at vores produkter er robuste nok til at klare alt, hvad de kan blive udsat for i et køkken, og derfor er enhver krumning, bule, eller på anden måde ændring af formen, fuldt ud dækket af vores garanti!

Vores stegepanders navn og mål er angivet med centimeter. En 26 cm stegepande er kaldt dette, da den måler 26 cm fra øverste inderkant til øverste inderkant. Dette er en standard måde at angive stegepande mål på, hvilket gør det nemt at finde ud af hvilket låg, der passer til, da lågets mål er angivet med den inderste kant, som passer ned i en gryde eller pande af samme centimeter-angivelse.

For at finde flere mål for stegepanden, gryden eller et andet produkt, så scroll til nederst på produktets egen side.

Alt afhængigt af din måde at lave mad på, samt dine forventninger til din stegepandes egenskaber, så er der forskel på hvilken model der passer bedst til dig. Derfor har vi herunder udspecificeret forskellene mellem de to belægninger, du kan vælge mellem.


Forskel på panderne:

Originale pander har følgende vigtige egenskaber/forskelle:

Belægningen består af et PTFE-lag, som er et mere fleksibelt lag, og giver panden en højere holdbarhed.

På grund af den højere holdbarhed kan du bruge ståluld på denne pande.


Keramiske pander har følgende vigtige egenskaber/forskelle:

På grund af det keramiske lag er non-stick-effekten bedre end på de originale PTFE pander.

Selvom non-stick er bedre, er holdbarheden lavere. Det betyder, at ståluld IKKE kan bruges på keramiske pander.


Fælles styrker for de to typer belægning:

Du kan bruge uskarpe metal-køkkenredskaber i begge typer stegepander og begge stegepander kan bruges på alle slags komfurer. Begge modeller kan sagtens tåle rengøring med sæbe, og syreholdig mad, som er hver sin ende af PH-skalaen.

Du kan godt putte dit aftagelige håndtag i opvaskemaskinen, men vi foreslår at du vasker dit aftagelige håndtag med en våd klud hvis den ikke er for beskidt.

Du kan nemt finde denne oplysning ved at tilgå produktsiden på den pande eller gryde, som du ønsker at vide vægten på. Der er en illustration nederst på siden, der viser vægten og målet på produktet.