Vi har samlet de mest almindelige spørgsmål, som vi modtager vedrørende vores stegepander og gryder. Vi håber, at denne FAQ sektion giver dig svar på dine spørgsmål. Finder du ikke det, du leder efter, er du altid velkommen til at kontakte os direkte!

For at få det bedste resultat ud af din ONYX COOKWARE™ stegepande eller gryde, skal du blot følge nedenstående tips.

1. Start med at rengøre din pande grundigt, før du tager den i brug for første gang.

2. Forvarm panden i få minutter ved lav eller medium varme, før du tilsætter maden. En forvarmet pande hjælper med at sikre de bedste non-stick egenskaber. Det er vigtigt at bruge lav til medium varme, da høj varme kan skade belægningen over tid. Vores stegepander er designet til at absorbere varme meget mere effektivt end andre stegepander. Derfor anbefaler vi at bruge lavere varmeindstillinger, end du normalvis ville. Du kan evt. bruge en smule olie eller smør til stegningen, sørg blot for at forvarme panden som beskrevet ovenfor, inden du hælder olien på panden.

3. Når man håndterer meget klæbrige fødevarer såsom æg, er det vigtigt at have tålmodighed. At fremstille det perfekte æg på en ONYX COOKWARE™ stegepande uden smør eller olie, er en kombination af at bruge lave temperaturer og derefter lade ægget blive færdigt uden at bevæge det rundt hele tiden. Oplever du, at din mad ikke frigøres fra non-stick belægningen, er det oftest et tegn på, at du skal lade det kokkerere noget længere endnu, indtil det er blevet opvarmet, kogt eller stegt. Herefter vil det frigøres fra panden meget nemmere!

4. Rengør panden grundigt efter brug. Du kan rengøre den med varmt vand og mildt opvaskemiddel og en silikonesvamp, rengøringssvamp eller rengøringsbørste.

Vores pander er lavet af en keramisk non-stick belægning lavet af naturlige materialer. Keramiske belægninger består primært af silica (sand), som danner en type ler, der samarbejder med metallet i panden. Der er tale om et samarbejde, som giver en komplet kemifri non-stick oplevelse. Den keramiske belægning gør derfor, at produktet er fri for PFC og PFAS. Det vil sige, at det ikke indeholder nogen former for fluorescerende stoffer eller kemikalier.

For at blive klogere på disse begreber, har vi først og fremmest listet en betegnelse for de enkelte begreber:

PFAS: Er en fælles betegnelse for en masse fluorescerende stoffer. Det inkluderer både de farlige og ulovlige stoffer, og samtidig de helt almindelige anvendte stoffer, som hverken er ulovlige eller ulovlige.

PTFE: Den tekniske betegnelse for den mest almindelige og mest anvendte non-stick belægning i verden, også kendt som TEFLON. PFTE er en del af den bunke af flourbaserede stoffer, som er med i PFAS ”familien”.

PFOA/PFOS: Disse to farlige stoffer som for mange år siden blev forbudt, er ligeledes en del af den store bunker af fluorescerede stoffer som er med i PFAS ”familien”.

Både PFAS og PTFE/TEFLON er i sin natur flourbaserede stoffer. Ønsker man helt at undgå brugen af flourstoffer, bør man naturligvis ikke købe et produkt, der indeholder PTFE/TEFLON.

Men, tilbage til spørgsmålet; Er der PFAS i vores belægning?

Når det kommer til vores egne stegepander, anvender vi en keramisk belægning. Denne keramiske belægning er helt fri for alle PFAS-stoffer. Det vil sige, at der ikke er nogen flourstoffer iblandt vores produkter på noget som helst tidspunkt i produktionen. En keramisk belægning laves af sand og ler, og derefter bages det. Derfor kan den hos TÆNK klassificeres som ”PFC-fri og PFAS-fri”.

Det korte svar er: Nej – Hvis den gør, så er dette dækket af vores garanti!

Det lange svar er: Vores produkter er lavet af rustfrit stål og aluminium. På denne måde deler vores produkter de samme egenskaber som andre lavet af de samme materialer. Dette betyder, at de ikke bør sættes under koldt vand umiddelbart efter brug. Vi anbefaler kraftigt, at du altid lader produktet afkøle først.

Vi har arbejdet hårdt på at sikre, at vores produkter er robuste nok til at klare alt det, de kan blive udsat for i et køkken. Af den grund er enhver krumning, bule eller ændring af formen, selvfølgelig omfattet af vores garanti!

Vores stegepanders navne og mål er angivet med centimeter. En 26cm stegepande er navngivet dette, da den måler 26cm fra øverste inder kant til øverste inder kant. Dette er en standard måde at angive stegepandemål på, hvilket også gør det nemt at finde ud af, hvilket låg der passer bedst til. Lågets mål er nemlig angivet med den inderste kant, som passer ned i en gryde eller pande af samme centimeter-angivelse.

Er du interesseret i at finde yderligere mål på vores stegepander, gryder eller et helt tredje produkt, kan du til enhver tid scrolle ned til bunden af produktets egen side og finde flere specifikationsmål.

Du kan hurtigt og nemt finde denne information ved at tilgå produktsiden på den pande eller gryde, som du ønsker at vide vægten på. Nederst på siden, finder du en illustration, der viser både vægt og mål på produktet.

Håndtagene bliver ikke varme ved almindelig brug på komfur. Bemærk dog at håndtagene bliver varme, hvis panden har været i ovnen.

Du kan godt komme dit aftagelige håndtag i opvaskemaskinen. Vores anbefaling er dog, at du vasker dit aftagelige håndtag med en våd klud, hvis det ikke er for beskidt.