Inspiration - Opskrift på Engelsk Bøf

Engelsk Bøf

Ingredienser

  • 4 bøffer
  • 3 Skalotteløg
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk Balsamico
  • 2 dl. Mælk (til hønsefond)
  • 3 dl. kartoffelvand
  • 1 terning oksebouillon
  • Sovsekulør
  • 600 gram kartofler
  • 3–4 stk. syltede græskar
  • Maizena
  • Smør
  • Salt
  • Peber
  • 1 citron
  • Syltede græskar som tilbehør

Instruktioner

  1. Vask eller skræl kartoflerne og kog dem i en gryde med vand og salt. Afhængigt af størrelsen på kartoflerne, skal de koge 10-20 min. Prik i dem med en gaffel. Når de føles lige nøjagtigt møre og slipper gaflen, er de færdige. Hæld vandet fra kartoflerne i en beholder - det skal bruges til sovsen!
  2. Skær løgene i skiver. Steg dem i lidt smør på en pande ved middel varme. De skal have lidt tid, før de falder sammen, tager farve og bliver lækre og bløde - så sæt dem over fra begyndelsen. Krydr med en spsk. balsamico og en spsk. honning.
  3. Krydr imens bøfferne med salt og peber og steg dem i en blanding af smør på en pande, til de er, som du bedst kan lide dem - husk ikke at gøre panden ren! Lad bøfferne trække utildækket på en tallerken eller et spækbræt.
  4. Hæld nu mælk og kartoffelvand på panden sammen med en bouillonterning og lad det koge op under omrøring ved svag varme. Rør lidt maizena ud i vand i en kop og hæld blandingen på panden lidt efter lidt, til sovsen har den konsistens, du bedst kan lide. Tilsæt kulør til sovsen er lige så brun, som du husker den fra dit barndomshjem. Smag til med salt og peber, lidt honning og evt. citron.
  5. Steg de kogte kartofler på panden sammen med en spiseske smør, og krydr dem med salt og pepper.
  6. Anret bøffen med de stegte kartofler, toppet med bløde løg og evt. lidt grønt, hvis du har det på lager, samt sovs og syltede græskar som tilbehør.
  7. Velbekomme

Skrevet af: Onyx Cookware