Inspiration - Opskrift på Gourmet hotdogs med Kattinge Kraut

Opskrift til Gourmet hotdogs

Ingredienser

    • 3 dl stuetempereret vand
    • 1 dl mælk
    • 50 g gær
    • 0.50 dl olivenolie
    • 1 æg
    • 200 g grahamsmel
    • 1 tsk salt
    • 0.50 tsk stødt kardemomme
    • 1 spsk sukker
    • 450 g hvedemel
    • 1 æg, til at pensle med
    • 1 tsk sesamfrø

Fyld til Hotdogs

  • 12 wienerpølser
  • Ketchup
  • Sennep
  • Kimchi Kraut
  • Red cabbage Kraut
  • Frisk timian
  • 2 løg, til stegte løg
  • Salt
  • Peber
  • Smør

Instruktioner

  1. Rør gæren ud lunkent vand, tilsæt mælk, olie og æg. Rør grahamsmel, salt, kardemomme og sukker sammen og rør det i gær- blandingen. Rør hvedemel i og ælt, til dejen er smidig.
  2. Lad dejen hæve i en skål i 40 minutter. Form 12 aflange pølsebrød. Brug lidt olie på bordpladen og hænderne i stedet for mel til æltning, så brødene ikke bliver tørre.
  3. Lad pølsebrødene hæve på en bageplade med bagepapir i 30 minutter, pensl med sammenpisket æg og drys til sidst med sesamfrø. Bag brødene i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 15-18 minutter.
  4. Løgene pilles og skæres i halve. Derefter snittes det i tynde skiver. Smelt smørret på en pande ved en god varme og kom løgene ved. Rør rundt mens det svitser. Så kommes sukker og lidt vand ved, og løgene steges bløde. Dette tager cirka 10 minutter.
  5. Smag til med salt og peber, og servér straks direkte fra panden.
  6. Steg pølserne på panden og når de er klar tages de af panden, og lægges i det varme, nybagte brød.
  7. Herefter tilføjer du fyldet til din gourmet hot. Husk de stegte løg, ketchup, sennep og dit foretrukne Kraut.
  8. Velbekomme!

Skrevet af: Onyx Cookware