Opskrift på hjemmelavet crème brûlée med en gasbrænder fra ONYX Cookware

Er du klar til at bringe lidt af Frankrig ind i dit køkken? crème brûlée er en klassisk  dessert, der kombinerer silkeblød creme med en perfekt karamelliseret top. I denne opskrift vil vi guide dig igennem, hvordan du med få ingredienser og den rette teknik kan skabe en dessert, der altid er en sikker vinder.

For at sikre et perfekt resultat hver gang, vil vi anvende en gasbrænder fra ONYX Cookware. Med dens præcise varmestyring og brugervenlighed kan du nemt opnå den ideelle karamellisering, der gør hver en bid af din crème brûlée til en ren nydelse. Er du klar? Så lad os komme i gang med at lave en god crème brûlée!

Det skal du bruge:

Denne opskrift er til 4 personer. 

Kvaliteten af dine ingredienser spiller en stor rolle for det endelige resultat, så her er hvad du skal bruge:

Ingredienser: 

 • 4 store friske æggeblommer
 • 2 dl fløde
 • 50 g fint sukker (+ ekstra til toppen)
 • 1 vaniljestang
 • En knivspids salt

Udstyr:

Sådan laver du crème brûlée 

1. Forvarm din ovn: Start med at forvarme din ovn til 150 grader. Det er vigtigt, at ovnen er varm, når du sætter skålene ind.

2. Tilbered creme-blandingen:
 • Pisk æggeblommerne forsigtigt med sukker og en knivspids salt, indtil blandingen bliver lys og luftig.
 • Varm fløden op i en lille gryde sammen med vaniljestangen, som du har skrabet for vaniljekorn. Det skal ikke koge, men kun lige varmes op til lige under kogepunktet. Fjern derefter vaniljestangen.
 • Tilsæt den varme fløde langsomt til æggeblandingen, mens du pisker konstant. 
3. Bag din creme:
 • Fordel creme-blandingen jævnt i de fire skåle. Placer dem i et vandbad i en dyb bageplade. Vandbadet hjælper med at sikre, at cremen bager jævnt.
 • Bag i ovnen i ca. 30-35 minutter, eller indtil cremen er fast, men stadig har en let blød konsistens i midten, når du ryster pladen forsigtigt.
4. Karamelliser sukkeret:
 • Når crème brûlée er kølet af, drys et jævnt lag sukker over hver creme.
 • Tænd din ONYX Cookware gasbrænder, og juster flammen til en mellem-indstilling. Hold brænderen ca. 10 cm over sukkeret, og bevæg den langsomt frem og tilbage, indtil sukkeret smelter og bliver gyldent.
5. Server din crème brûlée:
 • Lad sukkeret hærde et par minutter, inden du serverer. Den kontrast mellem den varme, karamelliserede top og den kølige, cremede bund er vigtigt, når du serverer din crème brûlée.

Hvorfor bruge en gasbrænder fra ONYX Cookware til din crème brûlée?

Når det kommer til crème brûlée, er det afgørende element uden tvivl den sprøde, karamelliserede top. Det er her en gasbrænder fra ONYX Cookware virkelig kan gøre en forskel. Med den kan du nemt styre flammen og sikre, at sukkeret smelter jævnt uden at brænde. Det er nøglen til den perfekte karamelisering, som ikke bare ser fantastisk ud, men også tilføjer den lækre knasende tekstur, vi alle elsker.

En af de store fordele ved gasbrænderen er dens brugervenlighed. Uanset om du er nybegynder eller erfaren i køkkenet, gør gasbrænderen det let at opnå professionelle resultater. Den er designet til både at være kraftfuld og let at håndtere, hvilket sikrer, at du kan fokusere mere på at nyde processen og mindre på tekniske besværligheder.

Tips til den perfekte crème brûlée

Når du først har prøvet at lave crème brûlée et par gange, vil du opdage, at små justeringer kan gøre en stor forskel. Her er nogle tips, der kan hjælpe dig med at forfine din teknik og sikre det bedst mulige resultat hver gang:

 • Temperaturen er nøglen: Vær opmærksom på ikke at overophede fløden, når du varmer den med vaniljen. Hvis den bliver for varm, kan den få æggene til at koagulere, når du blander dem sammen. Hold fløden lige under kogepunktet for at undgå dette.
 • Perfekt karamelisering: Når du bruger gasbrænderen til at karamellisere sukkeret, hold en stabil hånd og undgå at holde flammen for tæt på sukkeret. En god afstand og en rolig hånd sikrer en jævn karamelisering uden at brænde sukkeret.
 • Serveringstemperatur: crème brûlée smager bedst, når den serveres lidt kølig med en varm og sprød top. Forbered gerne desserten et par timer før servering, så den kan nå at sætte sig i køleskabet, og flamber så lige før servering.

Lav en lækker crème brûlée med en gasbrænder fra ONYX Cookware 

Med denne opskrift i hånden er du nu klar til at prøve kræfter med denne klassiske franske dessert. Husk, at succes i køkkenet ofte kommer med øvelse, så bliv ikke modløs, hvis alt ikke går perfekt den første gang. Hvis du stadig mangler din ONYX Cookware gasbrænder, for at komme i gang, så find den her og oplev selv, hvorfor crème brûlée er en favoritdessert for mange. 

Produkter brugt i denne blog

Læs mere