Velkommen til vores FAQ - eller på Dansk: Ofte Stillede Spørgsmål. Vi har samlet alle de mest almindelige spørgsmål som vi modtager. Vi håber denne kan hjælpe dig med hurtigt svar på dine spørgsmål! :)

Vi har en 2-års garanti på alle vores produkter. Dette er en altomfattende garanti, der dækker ethvert aspekt af vores produkter, fra integriteten af produktets struktur / form til belægningen.

Belægningen er også dækket af garantien. Vores produkter er specifikt designet til at have den mest holdbare non-stick belægning på markedet i dag. Hvis du skulle opleve, at belægningen falder af eller på anden måde bliver forringet, er dette også dækket af garantien.

Vi tilbyder 100 dages returret, som også gælder selvom du har brugt produktet. På den måde kan det ses som en tilfredshedsgaranti. Hvis du ikke kan lide produktet, så får du pengene tilbage. Så nemt er det.

Det korte svar er: Nej – hvis den gør, så er dette dækket af vores garanti!

Det lange svar er: Vores produkter er lavet af rustfrit stål og aluminium. Derved deler vores produkter de samme egenskaber som andre, der er lavet af de samme materialer, hvilket betyder, at de ikke bør sættes under koldt vand, umiddelbart efter brug. Vi anbefaler kraftigt, at du altid lader den køle af først.

Men vi har arbejdet hårdt for at sikre, at vores produkter er robuste nok til at klare alt, hvad de kan blive udsat for i et køkken, og derfor er enhver krumning, bule, eller på anden måde ændring af formen, fuldt ud dækket af vores 2-års garanti!

Når du laver et køb på hjemmesiden, så vil vi altid tilbyde dig mindst en forsendelsesmulighed, som er helt gratis. Men grundet mange, mange forespøgelser fra vores kunder, inkluderer vi hurtigere og/eller mere fleksible forsendelsesmuligheder, som er dyrere end de normale, så du selv frit kan vælge, hvad der passer dig bedst. I dette tilfælde opkræver vi dog et mindre gebyr på disse dyrere muligheder for at dække forskellen mellem standardforsendelsen og den premiumforsendelsesindstilling, som du har valgt.

Vi har to typer non-stick belægninger; vores Keramiske og vores Originale.

Vores keramiske non-stick belægning er lavet af naturlige materialer. Keramiske belægninger består primært af silica (sand), som danner en type af ler der samarbejder med metallet i panden. Der er tale om et organisk makkerskab som giver en komplet kemifri non-stick oplevelse. Den keramiske belægning gør altså at produktet er helt fri for PFC og PFAS. Det vil sige at det ikke indeholder nogen former for fluoriserende stoffer eller kemikalier.

Vores originale non-stick belægning er lavet af materialet PTFE, eller Teflon i daglig tale. PTFE er en af de mest anvendte non-stick belægninger i verden og findes i et utal af kvaliteter og priser. Vi anvender en højkvalitets Japansk PTFE, som giver maksimal holdbarhed. En almindelig fejl er at forveksle PTFE/Teflon med PFOA, PFOS eller andre sundhedsskadelige kemikalier i PFAS-familien. PFOAS, PFOA og PFOS er forbudte stoffer, som naturligvis ikke anvendes i vores køkkenudstyr.

Først og fremmest lidt afklaring omkring alle disse forkortelser;

PFAS = Fælles betegnelse for en hel bunke af Fluorbaserede stoffer. Den inkluderer både farlige, ulovlige stoffer og helt almindeligt anvendte stoffer som hverken er ulovlige eller farlige.

PTFE = Den tekniske betegnelse for den mest almindeligt brugte non-stick belægning i verden, også kendt som TEFLON. PTFE er en del af den bunke af fluorbaserede stoffer som er med i PFAS familien.

PFOA / PFOS = De to farlige stoffer, som blev forbudt for mange år siden, som ligeledes er en del af den store bunke af stoffer som er med i PFAS familien.

PFAS stoffer er altså ikke per definition ulovlige eller giftige at anvende. Dette gælder også for PTFE / TEFLON, som er at finde næsten alle steder hvor der laves noget med non-stick overflader.

Men både PFAS og PTFE / TEFLON er i sin natur fluorbaserede stoffer. Ønsker man helt at undgå brugen af fluorstoffer bør man naturligvis ikke købe et produkt med PTFE / TEFLON.

Men tilbage til spørgsmålet; Er der PFAS i vores belægning?

Når det kommer til vores egne Stegepander, så har vi to typer belægninger;

Den ene er en Keramisk belægning, som er helt fri for alle PFAS stoffer. Altså ingen fluorstoffer involveret på noget punkt i produktionen. En Keramisk belægning laves basalt set af sand/ler som bages. Den er derfor det som TÆNK ville klassificere som ”PFC-fri og PFAS-fri”

Den anden er vores Originale belægning, som er en PTFE/Teflon belægning og som i sin natur derfor indeholder PFAS.

Det er igen vigtigt for os at understrege at PTFE/Teflon belægningen på vores Originale stegepander, ikke er giftig, eller afgiver noget fluor til din mad. Alle produkter – inklusiv belægningen på vores stegepander er under strenge kvalitetskrav og er testet efter alle gældende standarder for fødevaresikkerhed.

Vi er et dansk firma beliggende i Sorø, omkring 60 kilometer vest for København. Alle vores produkter er produceret i vores fabrik, som er beliggende i byen Shenzhen i Kina. Derfra sendes de til vores hovedlager i Danmark. Det er her vores hovedkontor og lager ligger, og herfra bliver alle ordrer sendt ud.

Når vi sender din ordre, sender vi automatisk en e-mail til dig med dine sporingsoplysninger. Denne e-mail kan dog opfanges af spamfiltre, så det er altid en god idé at tjekke sin spam-mappe.

Hvis du ikke modtog e-mailen med dine sporingsoplysninger, eller hvis du har spørgsmål om den status, der vises, når du sporer din pakke, er du velkommen til at kontakte os direkte.

Der er flere ting, du kan gøre for at sikre, at du får det ud af bedste non-stick belægningen, som du kan få fra vores produkter;

  1. Seasoning. Varm en teskefuld olie op, og lad den afkøle på panden. Aftør det derefter, og rens det. Dette kan hjælpe panden med at modnes hurtigere og få en bedre non-stick belægning.
  2. Brug lav varme. Vores stegepande er designet til at absorbere varme meget mere effektivt end andre stegepander, så det tilrådes at bruge lavere varmeindstillinger, end du normalt ville.
  3. Tålmodighed. Når man håndterer meget klæbrige fødevarer, såsom æg, er tålmodighed den vigtigste ting. At fremstille det perfekte æg på en ONYX COOKWARE™-stegepande uden smør eller olier, er simpelthen et spørgsmål om at bruge lave temperaturer og derefter lade ægget sidde og blive færdig, uden at bevæge det rundt hele tiden. Hvis du oplever, at ting ikke frigøres fra non-stick, er det som regel et tegn på, at du skal lade det ligge, indtil det er blevet opvarmet / kogt / stegt, hvorefter det vil frigøres fra panden meget lettere!

Er du influencer og elsker du at skabe inspirerende og troværdigt content? Så er du måske ONYX COOKWARE™ næste brandambassadør.

Hver dag arbejder vi på at fortælle ONYX COOKWARE™ historie på nye inspirerende måder. Dog ønsker vi at høre historien fra andre vinkler, og det er her vores influencers kommer i spil.

Hvis du vil skabe, kreere og filme fantastisk indhold til vores brand, så tøv ikke med at sende en ansøgning til: influencer@onyxcookware.eu

Ansøgningsproceduce:

Ansøgningen skal være på engelsk, og i applikationen skal du sende os din blog, Instagram eller YouTube-kanal, som viser dine færdigheder.

Når du har sendt os ansøgningen, gennemgår vi din profil hvor du vil høre fra os hvis vi ønsker et samarbejde.

Vi ser frem til at høre fra dig!