Spaghetti carbonara opskrift med udstyr fra ONYX Cookware

Velkommen til en ægte smagsoplevelse med spaghetti carbonara, en velsmagende klassiker fra det italienske køkken. Denne opskrift bringer Italien direkte til dit køkken ved at følge de traditionelle metoder, som de har brugt i Italien i generationer. Ved at bruge simple, men kvalitetsrige ingredienser og den rette teknik, kan du skabe en ret, der altid er en favorit. For at sikre et perfekt resultat hver gang, anvender vi ONYX Cookwares gryde og stegepande, der med deres effektive varmefordeling og kvalitetsmaterialer gør det nemmere at opnå den autentiske carbonara, som den laves i Italien.

Det skal du bruge:

Denne opskrift er til 4 personer.

For at komme i gang med din autentiske spaghetti carbonara, skal du bruge følgende:

Ingredienser: 

 • 400 gram spaghetti
 • 150 gram pancetta eller guanciale, skåret i små tern
 • 4 store æg
 • 100 gram friskrevet Pecorino Romano ost
 • Friskkværnet sort peber
 • Salt til pastavandet

Udstyr: 

Sådan laver du spaghetti carbonara: 

 1. Forbered ingredienserne: Start med at klargøre alle dine ingredienser. Dette vil gøre tilberedningen mere glidende og hurtig.
 2. Steg pancetta: Varm din stegepande op til medium varme og tilsæt pancetta. Steg det, indtil det er sprødt og gyldent. Dette frigiver fedtet, som er essentielt for smagen i din carbonara.
 3. Kog pastaen: Fyld din gryde med vand, tilsæt en god håndfuld salt og bring det i kog. Tilsæt spaghetti og kog efter anvisningerne på pakken, til de er 'al dente'.
 4. Lav carbonara-saucen: Mens pastaen koger, pisk æggene i en skål sammen med revet Pecorino Romano og masser af friskkværnet sort peber. Når pastaen er kogt, så gem lidt af kogevandet, og hæld resten fra.
 5. Kombiner det hele: Tilsæt den varme pasta direkte i stegepanden med pancetta. Sluk for varmen, og hæld æggemassen over pastaen under konstant omrøring. Det er her, du skal være forsigtig – du vil undgå, at varmen fra panden koagulerer æggene. Brug lidt af pastavandet til at justere saucens konsistens, så den bliver blød.

Tips til at mestre carbonara

Den største udfordring ved carbonara er at undgå, at æggene bliver til røræg. Hemmeligheden ligger i hurtigt at blande den varme pasta med æggeblandingen og bruge varmen fra pastaen til at lave en cremet sauce uden at koge æggene. Start altid med at slukke for varmen, når du tilføjer æggeblandingen – pastaens restvarme er mere end nok.

Kom i gang med din spaghetti carbonara med ONYX Cookware

Med disse trin og lidt øvelse kan du nemt mestre kunsten at lave en autentisk spaghetti carbonara derhjemme. Med ONYX Cookwares holdbare og effektive udstyr er du godt på vej til at opnå perfekte resultater hver gang. Prøv det selv og oplev, hvorfor denne simple italienske ret fortsat er en favorit verden over!

Produkter brugt i denne blog

Læs mere
Læs mere
Læs mere
Læs mere