DEN PERFEKTE BØF

Sådan tilbereder du den perfekte bøf med en ONYX COOKWARE™ stegepande

Tallerkenen bliver sat foran dig og du skærer igennem bøffen, der er stegt til fuldstændig perfektion. Det bedste af det hele er at det er dig, der har stegt bøffen. Uden at være professionel kok giver vi dig nemlig de bedste tips til køkkenet – og her lærer du at stege den perfekte bøf med et ganske nemt trick, hvor du hverken behøver at sammenligne bøffen med blød- eller hårdheden af din hånd eller skære den over for at se, hvordan den ser ud indeni.

Vi vil lære dig at stege den perfekte medium bøf – hver gang!

Så tænker du måske, jamen hvordan gør jeg så det?

Det er faktisk en meget simpel metode, du skal bruge for at gøre dig selv og dine gæster glade og tilfredse hver gang de får en bøf serveret.
Med vores ONYX COOKWARE™ stegepander behøver du ikke bruge ekstra fedtstof, da panderne er designet til at bruge det naturlige fedt i bøffen ved at holde godt på varmen.

Du skal bruge:

  • Din ONYX COOKWARE™ stegepande
  • Groft salt
  • En god bøf i den tykkelse du foretrækker
step 1 step 2 step 3

Forvarm stegepanden på det tal eller blus det skal være på igennem hele stegningen. ONYX COOKWARE™ stegepander kan nemlig bruges på alle slags komfurer. Det skal være en medium-høj varme. På komfurer med en 1-9 skala er det oftest på en 7’er. Du kan selv eksperimentere med varmen og finde den perfekte indstilling for netop dit komfur.

Mens stegepanden forvarmer hælder man grovkornet salt på panden. Det skal være groft og ikke fint, da det giver bøffen et ekstra løft fra panden, og dermed får den perfekte stegeskorpe. Derefter lægges bøffen på den færdigvarmet stegepande.

step 4 step 5 step 6

Efter 2-3 minutter har undersiden fået den ønskede karamelliseret stegeskorpe. Her er det VIGTIGT at bøffen kun vendes en gang! Hvis man er nysgerrig kan man lige løfte bøffen og kigge på undersiden, men man skal lade den stege færdig før man vender den.

Prøv så at hør her, for nu kommer det egentlige trick. For hvornår skal man så løfte bøffen af stegepanden? Når den anden side også er karamelliseret? Når der er stegskorpe? Eller når den mærkes på den ene eller den anden måde? Nej, det du skal gøre er at holde øje med, hvornår der kommer saft eller blod op igennem bøffen. Det er nemlig dit tegn til at lægge bøffen hen og hvile på en rist i 5 minutter. Risten hjælper safterne til at komme væk fra bøffen, så ikke den svømmer i det på tallerkenen. Du behøver ikke bruge stopur eller gøre den ultimative synd – at prøveskære i bøffen inden den er færdig!

Det var det! Nu har du den perfekte medium-stegte bøf- hver gang!

Virker dette trick så på alle tykkelser af bøffer? Ja, men det er klart at jo tykkere bøf du har, jo mere rosa vil man få den ved at følge denne metode. Som regel hænger det også sammen med, at dem der foretrækker deres bøf rosa også godt kan lide en tyk bøf. Denne metode kan alle kødelskere med fordel bruge til at få et ensartet resultat på alle bøffer.

Hvad venter du på? Skynd dig ud i køkkenet og gå i gang med at lave den perfekte bøf med din ONYX COOKWARE™ stegepande. Har du ikke allerede en, så finder du vores udvalg af stegepander lige her:

Se stegepander

Skrevet af: Tanja, ONYX COOKWARE™

Produkter brugt i denne blog

Læs mere
Læs mere